Wist je dat er ook vanaf 4 januari 2021 Subsidie aangevraagd kan worden voor verduurzamingsmaatregelen die je aan je huis (geldt voor particuliere woningbezitters) hebt gedaan?  Tot en met 2020 was een dergelijke stimulans ondergebracht bij de SEEH. Maar deze regeling houdt op te bestaan voor particulieren (nog niet helemaal voor VVE’ s). Vanaf nu is een flink deel van deze regeling ondergebracht in de ISDE.

In grote lijnen werkt het als volgt: Je mag 12 maanden na aanbrengen van de isolerende materialen, een aanvraag indienen. Dus er mag tijd tussen de maatregelen zitten. In grote lijnen moet je wel rekening houden met het volgende: Minimaal 2 maatregelen en per maatregel geldt een minimum en/of maximaal hoeveelheid vierkante meters aangebracht materiaal.

Je kunt het alleen gebruiken voor isoleren van bestaande bouw. Een aanbouw of dakkapel valt dus niet onder de subsidie.

Ten opzichte van de oude SEEH regeling, zijn er wel onderdelen vervallen (de aanvullende maatregelen, zoals bijvoorbeeld aanschaf van een slimme thermostaat e.d.). Welke bedragen per maatregel beschikbaar komen, zal per 4 januari ook op de website van het RVO beschikbaar zijn.

Wat is in ieder geval van belang, als je maatregelen treft aan je huis:

  • Zorg dat er tijdens het aanbrengen foto’s gemaakt worden van het aanbrengen van de isolatie.
  • Check vooraf  de isolatie-maatregel die je aanschaft ook onder de ISDE subsidie valt (uiteraard, kan ik je daarbij helpen)
  • Zorg dat de werkzaamheden door een erkend isolatiebedrijf wordt aangebracht (volgens de richtlijnen voor de ISDE aanvraag, uiteraard help ik je daar ook bij)
  • Zorg dat je van alles een kopie bewaard (offertes, werkbonnen, facturen)

In mijn adviezen houd kan ik desgewenst al rekening houden met de ISDE bedragen. 

Ik help je natuurlijk ook graag ook bij het aanvraag proces.

Zie hier ook de link naar de regeling: 

ISDE subsidiebedragen isolatiemaatregelen vanaf

Best goed nieuws! : ISDE Subsidie nu ook inzetbaar (voor Isolatie) voor Particulieren

Je zou ook interesse kunnen hebben in